Neurenbergse Zündapps dag

De ZVC Neurenbergdag 2022 in Harskamp is zaterdag 21 mei onder een droge hemel en een heerlijke zonnetje succesvol verlopen. Deze eerste dag, speciaal voor de in Neurenberg gefabriceerde Zündapp machines, was nog een soort eerste proef voor het organiserende ZVC team, want hoeveel Neurenbergers zouden er komen?
Zündapp produceerde vanaf 1921 in Neurenberg op verschillende locaties. Nadat de ontwikkeling van de Janus auto te veel geld had gekost en de fabriek sterk moest saneren, werd de Neurenbergse vestiging gesloten en in München verder geproduceerd.
Op de vrijdag druppelden al de eerste deelnemers binnen op het terrein aan de Radioweg in Harskamp. Uiteindelijk was het oudste Neurenberg exemplaar aanwezig, de Z22 uit 1923 (nummer 1 werd in 1921 gefabriceerd) en de laatste in Neurenberg gefabriceerde de 175 S Trophy.
De voorbereidingen waren voor mijzelf intensief, maar de opkomst, enthousiasme en de waardering na afloop waren geweldig en we hebben al besloten deze dag volgend jaar weer te organiseren.
Er zullen dan wel enkele verbeteringen komen die al voorgesteld zijn door sommige deelnemers, dank daarvoor, want wij leren elke dag. Natuurlijk is de opkomst niet te vergelijken met een algemene clubdag, want daar zijn grote aantallen bromfietsen en lichte motoren bij aanwezig, die zijn nu eenmaal veel meer geproduceerd.

Enkele foto´s: