Zundapp529.nl

Hallo. Je hebt mij gevonden, want je bent bij Zündapp529.nl.
Met veel info, foto’s en verhalen over het bekende bromfietsmodel van Zündapp, type 529.

Ik ben Rob en wil je de opbouw van mijn eigen 529-05 uit 1978 laten zien.
Dit model van Zündapp-Werke GmbH in München was het produkt van een doorontwikkeling van het oorspronkelijke model 423, die in 1956 op de markt kwam. Ze lijken helemaal niet op elkaar, maar in basis hebben beide modellen hetzelfde frameconcept.

Dit Zündapp model 423 was de eerste 50 cc van Zündapp die was uitgerust met het aangegoten aluminium frame rond een forse centrale stalen buis. Ongekend voor die tijd en zeer kostbaar om te fabriceren.
Ze waren dan ook niet goedkoop; de 423 niet in 1956 en in 1978 de 529 ook niet met zijn  ƒ2.335,00. Wat een geld destijds.
Verder kom je allerhande informatie tegen over de 529 in al zijn uitvoeringen.

Veel plezier bij Zundapp529.nl.


Het Grote Zundapp100 feest in Sigmaringen in mei 2017 is voorbij.

Er is al veel over geschreven; het was één groot feest met prachtig weer en veel gezelligheid onder gelijkgestemde Zundapp liefhebbers. Een foto album heb ik hier geplaatst. Voor de Zundapp Veteranen Club heb ik een verslag geschreven en dat verslag vind je hier.

Verder..

Uitvoerige informatie over Zündapp in het algemeen vindt U op de door mij gewaardeerde sites van Zunflappie, Wildeman en ook Wikipedia.
Deze website zou niet tot stand kunnen komen dankzij de clubleden van bromfietsclub Nostalgie, Zündapp Achterhoek. en de specialisten van fa. Massink in Toldijk. Merci allemaal!
Heeft u vragen of wilt u reageren? Stuur me dan een mailtje.
Het mailadres is: zundapp529nl@gmail.com


Ik ben lid van de Zundapp Veteranen Club. De doelstelling van de club is het in stand houden van alle door de Duitse Zündapp fabrieken geproduceerde / gefabriceerde artikelen en voertuigen tot en met bouwjaar 1984.

 


Sorry, alleen ingelogde gebruikers hebben toegang tot het forum.

 

 

 

Comments are closed !